About

Studio Rik Tuithof is een allround designbureau, werkzaam op verschillende organisatieniveaus, waarbij betrokkenheid, betekenis en draagvlak creëren in het creatieve proces, met opdrachtgever(s) en potentiële gebruikers voorop staat.

Maatschappelijke vraagstukken

Onze studio helpt bij het ontwerp van duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken onder meer op het gebied van wonen, gezondheid, onderwijs en immigratie. Voor diverse opdrachtgevers zoals gemeentes, ontwikkelaars, onderwijsinstellingen, het COA en partijen in de zorg werken we aan een geïntegreerde aanpak van actuele thema’s. Deelnames variëren van ontwerp-projecten tot prijsvragen, rondetafelgesprekken, moderation- en adviesrollen.

Bedrijfsleven

Grote en kleine marktpartijen in verschillende sectoren zoals media, mobiliteit, consumer goods ondersteunen wij met diverse ontwerpmethoden om de beste balans te vinden tussen user-needs en business-requirements. Door middel van persona’s, empathy mapping en journey mapping creëren wij het framework dat als basis dient voor intensieve understanding en ideation sessies die we samen met alle stakeholders vormgeven in workshops en design sprints. Het resultaat levert breed gedragen (concept) ontwerpen die in de vorm van prototypes kunnen worden gevalideerd bij de doelgroep.

Particuliere opdrachtgevers

De persoonlijke benadering van het ontwerp komt misschien wel het sterkst tot uiting bij particuliere opdrachtgevers waarvoor we de meest uiteenlopende ruimtelijke toepassingen hebben bedacht in gebouwde omgeving en productontwerp. Flexibiliteit in gebruik, converteerbaarheid en duurzaamheid gaan daarbij samen met comfort, gebruiksgemak, plezier en oog voor de kleinste details in afwerking en materialiteit ten behoeven van akoestiek, uitstraling en aanraakbaarheid.

Rik Tuithof studeerde filosofie (ethiek) aan de Universiteit van Amsterdam en architectuur aan de Gerrit Rietveld academie en de Academie van Bouwkunst Rotterdam.